TOP PLUSZ

A domoszlói III. András Általános Iskola (kisiskola és tornaterem épület) és az önkormányzat melegítő konyha-étkező épületének energetikai korszerűsítése

By 2023.07.17.április 2nd, 2024No Comments

Domoszló Községi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében megvalósuló TOP_PLUSZ-2.1.1-21-HE1-2022-00001 számon, a „A domoszlói III. András Általános Iskola (kisiskola és tornaterem épület) és az önkormányzati melegítő konyha-étkező épületének energetikai korszerűsítése” elnevezéssel pályázatot nyújtott be, amely alapján 186,26 millió forint vissza nem térítendő, európai uniós támogatásban részesült. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

Domoszló Községi Önkormányzat a III. András Általános Iskola és az önkormányzati melegítő konyha-étkező épületét kívánja bevonni egy zöldebb, karbonmentes Európa célkitűzése nyomán megvalósuló fejlesztésbe. A beruházás támogatja az épületek hatékonyabb energiahasználatát és egy racionálisabb energiagazdálkodás elérését.

A megvalósításához az Önkormányzat 2022. januárjában a TOP_PLUSZ-2.1.1-21-HE1 kódszámú „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című Felhívásra nyújtotta be Támogatási kérelmét, amely alapján 186,26 millió forint európai uniós támogatásban részesült.

A projekt eredményeképp a fejlesztésbe bevont épületek komplex energetikai korszerűsítése valósul meg. A beruházás nyomán az épületek energiahasználata hatékonyabbá válik és az üzemeltetési költségeik csökkennek.

A beruházási elemei a kisiskola épület és tornaterem korszerűsítését érintően: külső falazat hőszigetelése; tetőfödém hőszigetelése; üvegfal cseréje hőszigetelő üvegezésű üvegfalra; hőtermelői oldal korszerűsítése levegő-víz hőszivattyús rendszerrel; 22 kWp névleges teljesítményű napelemes HMKE létesítése.

A melegítő konyha-étkező energetikai korszerűsítésének lépései: külső falazat hőszigetelése; tetőfödém hőszigetelése; hőtermelői oldal korszerűsítése levegő-víz hőszivattyús rendszerrel; HMV termelés hőszivattyúval; 6,5 kWp névleges teljesítményű napelemes HMKE létesítése.

A projektnek köszönhetően nem csak az épületek energetikai mutatói javulhatnak jelentősen, hanem a településkép megújításában, modernizálásában is előrelépés történik.

 

 

A projekt kódja: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-HE1-2022-00001

A projekt címe: A domoszlói III. András Általános Iskola (kisiskola és tornaterem épület) és az önkormányzati melegítő konyha-étkező épületének energetikai korszerűsítése

A támogatás összege: 186,26 millió forint
Támogatás intenzitása: 100 %
Megvalósítás helyszínei: 3263 Domoszló, Deák tér 5.
A projekt megvalósításának kezdete: 2022.06.30
A projekt várható befejezése: 2024.12.31.