Hírek

HEVES VÁRMEGYEI KLÍMABARÁT DÍJ 2024.

Paulenka Richárd polgármester, valamint Szollár János alpolgármester ma délelőtt Egerben, a megyeháza Barkóczy-termében, településünket képviselve, impozáns díjátadó ünnepségen vettek részt, ahol a 2024. évi Heves Vármegyei Klímabarát díjat Domoszló Községi Önkormányzata kapta.

A Heves Vármegyei Klímabarát díj adományozható azoknak a Heves vármegyében tevékenykedő vállalkozásoknak, szakmai és önkormányzati szervezeteknek, civil szervezeteknek, valamint magánszemélyeknek, akik tudatosan foglalkoznak az éghajlatváltozással kapcsolatos kérdésekkel és klímatudatosan végzik tevékenységeiket.

Domoszlón az energiatudatos fejlesztések 2015-ben kezdődtek, amikor az orvosi rendelő teljeskörű felújítása valósult meg. Azóta számos energetikai fejlesztésen vagyunk már túl. Ilyen például az egészségház épületének, a Domoszlói III. András Általános Iskola „nagy iskola” épületének korszerűsítése, a Margaréta Óvoda és Bölcsőde teljes körű felújítása, a Domoszlói Szociális Alapszolgáltatási Központ korszerű épületének átadása, a polgármesteri hivatal és a könyvtár fűtésének korszerűsítése. Célunk, hogy ezt a fejlődő tendenciát a jövőben is tartani tudjuk. Folyamatban van a III. András Általános Iskola „kis iskola” épületének energetikai korszerűsítése, illetve terveink között szerepel a napelemmel rendelkező épületeink hőszivattyús rendszerrel történő ellátása és a közvilágítás LED-es lámpatestekre történő cseréje is pályázati forrásból.