Hírek

Debreceni Egyetem szűrőprogram

By 2020.05.08.október 6th, 2020No Comments

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

Domoszló Községi Önkormányzat polgármestereként az alábbiakról tájékoztatom a tisztelt lakosságot.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Elnöki Hivatala H-UNCOVER néven 2020. május 4-17. között lebonyolítandó szűrőprogramot indít a magyarországi lakosság fertőzöttségét, védettségét tisztázandó kutatásban. 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által meghatározott reprezentatív behívó lista alapján Domoszló településen 27 fő szűrését fogják elvégezni. 

Településünkön a szűrések időpontja: 2020. május 5. és május 12. 

A lakosok közül a 27 fő kiválasztása véletlenszerűen történik. A kiválasztott személyeket behívó levél, ügyfélkapus és telefonos megkeresés formájában értesíti a KSH.

Ezúton kérem a tisztelt lakosságot, azon belül is azt a 27 főt, akit a KSH kiválaszt, hogy legyen segítségére annak, hogy ez az igen fontos program megvalósulhasson.

A határidő rövidsége miatt sajnos nem áll módunkban más formában is tájékoztatni a lakosságot, így ez a felhívás kizárólag ebben a digitálisan olvasható. Ezért arra kérek mindenkit, akihez eljut ez a levél, hogy annak tartalmát minél több, a környezetében élő emberrel szíveskedjen megosztani, hogy a hír lehetőség szerint mindenkihez eljusson. 

Tisztelettel,

Paulenka Richárd
polgármester s.k.